AVB

Auto- en motorrijschool Chris Tupanwel beschikt over zowel de lichte categorie als de zware categorie motoren. 

Voor de rijlessen kan gratis gebruik worden gemaakt van helmen, handschoenen, jassen en broeken in diverse maten!


EXAMEN VOERTUIGBEHEERSING (AVB)
Tijdens het examen Voertuigbeheersing laat je een aantal oefeningen (bijzondere verrichtingen) zien. Deze zijn gebaseerd op vaardigheden die je moet hebben om veilig en vloeiend aan het verkeer deel te kunnen nemen. Er zijn in totaal 12 oefeningen, die onderverdeeld zijn in 4 clusters. Te weten:

  • Cluster 1: * lopend achteruit parkeren in een (parkeer) vak (verplicht)
  • Cluster 2: * langzame slalom (verplicht) * denkbeeldige acht * halve draai * stapvoets rijden * wegrijden uit een (parkeer) vak
  • Cluster 3: * uitwijkoefening (verplicht) * snelle slalom * vertragingsoefening
  • Cluster 4: * noodstop (verplicht) * precisiestop * stopproef

Uit ieder cluster is één oefening dus verplicht en vervolgens doe je uit clusters twee, drie en vier 1 oefening extra. Dus in totaal 4 verplichte oefeningen en 3 oefeningen die de examinator bepaalt. Je mag elke oefening bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen. Om te slagen moet je in totaal 5 van de 7 oefeningen succesvol afronden. Daarbij voer je in de clusters twee, drie en vier minimaal 1 oefening correct uit.

GELDIGHEIDSDUUR VERKEERSDEELNEMING
Als je bent geslaagd voor het examen Voertuig beheersing dan heeft dit een geldigheid van 1 jaar. Daarna kunnen we beginnen aan de verkeersdeelneming (AVD).


 

contact/inschrijven